Конкурсът приключи! Благодарим Ви, че участвахте!

Журито е съставено от представители на четирите държави, участващи в информационната кампания „ОСП:За:връщане в бъдещето”. Българският представител e г-н Чапанов, г-н Каул Нурм е представителят на Естония, Португалия ще бъде представена от Руи Томаш Монтейро, а малтийският член на журито е Лиам Фаруджиа.

Оценяването ще протече в три кръга. По време на първия журито ще направи предварителна селекция на снимките, получени в конкурса. Във втория етап ще бъдат класирани по точкова система всички преминали първи кръг фотографии и получените в конкурса видеоклипове. След като наш екип обработи резултатите ще станат известни победителите по категории.

Финалното гласуване на журито ще определи кой ще грабне голямата награда. Третият кръг от гласуването ще приключи на 2 декември.

Първите 15 снимки, събрали най-много точки, ще бъдат включени в изложба, която ще се състои по време на заключителната конференция на 14 декември в Брюксел.

Ще се свържем с авторите на класираните творби, за да ги поздравим лично.    

Информационна кампания „ОСП: Завръщане в бъдещето” има удоволствието да обяви видео/фото конкурс „ЗАВРЪЩАНЕ В БЪДЕЩЕТО – СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО” в рамките на инициативата за отбелязване на 50-та годишнина на тази европейска политика. Тази година конкурсът цели да представи света на селското стопанство в Европа посредством образи, свързващи миналото и бъдещето. Залагаме на изключителните възможности, които видеото и фотографията имат за предаване на завладяващи истории от живота на селскостопанските производители и въздействието на техните постижения върху европейските граждани.

Художници, работещи с видео средата и фотографи – професионалисти и любители – са поканени да изпратят свои произведения, носещи духа на европейското село и забележителните местни хранителни продукти на европейските държави и региони в разнообразни формати, включващи плакат, мултимедия и арт инсталация.

Участващите творби ще бъдат класирани въз основа на идеен заряд и качество на видео/фотографските образите.

Теми на конкурса:

  • Качество, разнообразие, здраве – европейската селскостопанска политика и продукция.
  • Бъдещето на селото.
  • Органично земеделие и агро-туризъм.

Спечелилият Голямата награда на конкурса ще бъде поканен да посети Европейския парламент в Брюксел.

Отделно във всяка от категориите ще има индивидуално класиране за снимка и за видео.

Организация и изисквания към участниците

  • Всеки участник трябва да е регистриран потребител на този сайт и да приеме условията за участие в конкурса (собственост над снимките/ видео клиповете и навършени 18 г.);
  • Можете да участвате с до три индивидуални снимки, или да разкажете история чрез фото разказ (до 12 снимки, разказващи една история);
  • Можете да участвате с до три индивидуални видео клипа. Всеки видео клип трябва да бъде с продължителност до 10 мин;
  • Можете да качвате снимки чрез бутона „ИЗПРАТИ СНИМКА ”, а видео чрез бутона „ИЗПРАТИ ВИДЕО ”;
  • Снимките трябва да се качват във формат JPEG;
  • Видео клиповете, с които искате да участвате в конкурса, трябва да бъдат качени в сайтове като например Vimeo.com, Youtube.com, Facebook и др. Трябва да дадете препратка, чрез поставяне на линка в полето „Видео URL”. Всички видео клипове, с които участвате в конкурса трябва да са публични, за да бъдат видими на сайта.
Ще се приемат и снимки, качени в други специализирани сайтове за фотография, например Flickr, Picasa и др., към които сте дали препратка в профила на проекта във Фейсбук.

Ще се приемат и видео клипове, към които сте дали препратка в профила на проекта във Фейсбук.

След изтичане на срока за подаване на снимки/видео клипове за конкурса, жури ще определи кратка селекция от до 30 фотографии или фото-разкази и до 30 видео клипа (до 10 снимки/ видео клипа по тема).

Авторите ще бъдат помолени да изпратят снимките си във формат, подходящ за отпечатване в размер А4.

Авторите ще бъдат помолени да изпратят (препратка към) видео клиповете с максимално високо качество.

Фотографиите и (препратки към) видео клипове от кратката селекция трябва да бъдат изпратени на e-mail cap@europe.bg , или на CD/DVD по пощата на адрес:

ул. „Г. С. Раковски“ № 18, ет. 4, София 1000, България

Жури ще определи голямата награда на конкурса и класирането по всяка от темите от ПОЛУЧЕНИТЕ работи от кратката селекция и ще ги представи на страницата на проекта .

Краен срок за подаване на материалите: 26 ноември 2012 г.